Een paar belangrijke dingen

 • Net als alle voorgaande jaren zullen wij als organisatie géén ranjapunt verzorgen. De scholen/verenigingen hebben aangeboden dit voor ons op te pakken. 
 • Uiteraard hebben we ook dit jaar naast de 5 km route weer een kabouter- (2,5 km) en een 10 km route.
 • Tevens zal er weer een flexibele starttijd gehandhaafd worden. Voor de 5 km kan er gestart worden tussen 18:00 en 19:00. Maar let op, voor de 10 km is dit tussen 18:00 en 18:30
 • Starten vóór 18:00 is niet toegestaan i.v.m. de veiligheid. De EHBO-ers en de verkeersregelaars zullen pas vanaf 18:00 actief zijn. Ook na 18:30 (10 km) en 19:00 (5 km) is dit géén optie i.v.m. de veiligheid.
 • Stempelen voor vertrek én bij terugkomst. Elke avond dient men vóór het starten een stempel te halen (bij de start) en tevens bij terugkomst (op de finish).
 • We gaan wederom streng controleren op de afgestempelde kaarten. Heeft u één dag gemist en zijn er dus maar 3 dagen afgestempeld? Dan kunnen wij dat helaas niet als vierdaagse zien en zult u geen medaille ontvangen voor de vierdaagse maar desgewenst een ééndaagse medaille.

Veelgestelde vragen

Klik op het onderwerp

Inschrijven

 • Hoe kan ik mij inschrijven?

We hebben een speciale pagina om u (en eventueel meerdere personen van uw gezin/groep) in te schrijven. U kunt hem hier vinden: http://www.wandelenoperica.nl/inschrijven/

 • Wat zijn de kosten om deel te nemen?

Het inschrijfgeld bedraagt voor de vierdaagse € 6,00 en voor de eendaagse € 3,00.

Loopt u mee ter begeleiding van bijvoorbeeld zoon/dochter en hecht u geen waarde aan een medaille? Dan zouden wij u willen vragen in te schrijven tegen een gereduceerd tarief van € 4,00. Op die manier zijn wij iets dichter bij ons doel om non-profit de kosten te dekken (denk aan de ingehuurde EHBO-ers en gecertificeerde verkeersregelaars)

Het deelnamebedrag voor de vierdaagse met medaille zal na het sluiten van de inschrijving of bij het contant betalen (ipv een overboeking per bank) verhoogd worden naar € 7,00.

U zal op vertoon van een volledig afgestempelde startkaart aan het einde een mooie medaille ontvangen

 • Kan ik meerdere mensen tegelijk inschrijven met dezelfde contactgegevens?

Onder het kopje “inschrijven” kunt u naast de individuele inschrijving ook een gezin of groep inschrijven. Let wel op: er zal dan één persoon als contactpersoon aangeduid worden. Diegene zal de betaling moeten regelen en zal de laatste informatie per mail ontvangen. Wilt u dat niet? Vraag dan iedereen zich individueel in te schrijven met zijn/haar eigen gegevens.

 • Ik heb al een inschrijving gedaan en wil op een later tijdstip nog iemand aanmelden met mijn contactgegevens, kan dat?

Geen punt, u kunt deze persoon/personen gewoon aanmelden. Vermeld wel altijd duidelijk de startnummers bij het overboeken van het startgeld.

 • Wat wordt er bedoeld met medaillenummer? 

Graag zouden we willen weten hoe vaak u al een avondvierdaagse heeft gelopen. Een voorbeeld: u heeft alleen vorig jaar mee gedaan en heeft toen een medaille ontvangen met een nummer 1 erop. In dat geval vermeldt u dat u graag medaille nummer 2 wilt ontvangen aangezien dit uw tweede vierdaagse is. Heeft u al andere vierdaagses in een ander dorp gelopen? Geen punt, die tellen gewoon mee en u mag in dat geval het eerstvolgende medaillenummer aanvragen.

Betaling

 • Hoe werkt het met de betaling?

Na uw inschrijving zal u binnen 48 uur een factuur via het opgegeven emailadres ontvangen. In de schoolvakantie zal dit iets langer zijn i.v.m. afwezigheid.

Op de factuur kunt u alle betaalgegevens vinden (rekeningnummer, betaaltermijn en de toegewezen startnummers). 

Wij vragen u vriendelijk om het verschuldigde startgeld z.sm. over te maken onder vermelding van de toegewezen startnummers.

Mocht dit voor u problemen opleveren, dan kan u contact met ons opnemen via [email protected]

Starten

 • Waar is de start?

Elke avond kan er gestart worden bij de kantine van S.C. Erica. Vergeet niet uw stempel te halen voordat u vertrekt!

 • Hoe laat is de start?

Er zal weer een flexibele starttijd gehandhaafd worden. Voor de 5 km kan er gestart worden tussen 18:00 en 19:00. Maar let op, voor de 10 km is dit tussen 18:00 en 18:30

U kan op deze manier kijken wat voor u de meest ideale tijd is. Wel willen we u erop attenderen dat het niet mogelijk is om zowel voor- als na deze tijd te starten. Om de veiligheid van u en van anderen te waarborgen is het namelijk erg belangrijk dat de verkeersregelaars en EHBO-ers (nog) actief zijn.

Let er dus op dat u op tijd aanwezig bent en vergeet niet uw startstempel te halen.

 • Hoe kom ik aan mijn startkaart?

In de week voor de vierdaagse ontvangt u op uw emailadres (die gebruikt is bij de inschrijving) een email met de laatste informatie. In deze mail komt te staan waar en hoe u de startkaart kunt ophalen. Doorgaans zijn dit twee momenten: de middag voor de eerste wandeldag en voorafgaand op dag 1 van de avondvierdaagse.

Het ophalen van de startkaarten gaat op nummer. Zorg dus dat u op de hoogte bent van uw startnummer! 

Deze kunt u op uw factuur vinden. 

Route

 • Hoe vind ik de route?

De route is op twee manieren uitgezet: zowel met pijlen als door middel van een routebeschrijving. Deze laatste kunt u op de site vinden en indien gewenst zelf uitprinten of gewoon via uw smartphone raadplegen.

Daarnaast zijn er pijlen aangebracht langs de route. Helaas kan een organisatie nooit voor 100% garanderen dat er door derden niet mee gerommeld zal worden dus onze tip is: hou altijd een beschrijving bij de hand!

 • Is er een officiële pauzeplek?

Er is geen pauzeplek vanuit de organisatie maar de scholen/verenigingen nemen ons dit elk jaar uit handen. Zij zullen u halverwege de route wat te drinken en een kleine versnapering aanbieden. Dit neemt niet weg dat u op elk bankje onderweg even kunt zitten om even bij te komen. Wel gaan we er vanuit dat de route netjes blijft en afval wordt weggegooid. 

 • Wat te doen bij calamiteiten?

Mochten er tijdens het wandelen problemen zijn (hetzij met deelnemers of bijvoorbeeld de bepaling) dan kunt u contact opnemen met de organisatie of de EHBO-ers. Deze telefoonnummers kunt u ten alle tijden op de routebeschrijving vinden.  

Finish

 • Wat te doen op de finish?

Als u over de dagfinish komt krijgt u een stempel en mag u de startkaart mee naar huis nemen. Zo besparen we iedereen tijd en kunt u de volgende avond na het halen van uw stempel gelijk van start. U bent dus ZELF verantwoordelijk voor uw startkaart. De volgende avond hoeft u dan alleen een startstempel te halen en vervolgens kunt u van start.

Op de vierde avond kunt u de volledig afgestempelde startkaart inruilen voor een medaille.

De mensen die een eendaagse lopen kunnen gelijk na de finish de medaille op het secretariaat ophalen.

 • Ik heb niet alle vier dagen mee kunnen lopen, is dat erg? 

Dit is niet erg maar in dit geval zal het helaas niet aangemerkt worden als een volledige vierdaagse.

Voor het uitkeren van een vierdaagsemedaille zijn echt 4 volledig afgestempelde dagen nodig. Ter compensatie zullen wij u een eendaagsemedaille uitreiken.

Belangrijke overige zaken

 • Herkennen van de organisatie

De organisatoren zullen duidelijk herkenbaar zijn aan een groene/felroze polo en/of een fluoriserend veiligheidshesje. Heeft u vragen? We horen ze graag.

Heeft u vragen in de aanloop naar de vierdaagse? U mag ons altijd mailen op [email protected].

 • Schoeisel

Voor u zelf maar zeker voor de kinderen is goed ingelopen schoeisel essentieel. Let u daar a.u.b. goed op en laat kinderen bijvoorbeeld niet op slippers deelnemen.

 • Toiletten

Op de startlokatie van S.C. Erica kunt u gebruik maken van de toiletten.

 • Weersomstandigheden

Bij een officieel afgegeven weeralarm (KNMI) of duidelijk naderend noodweer/onweer kan de wandelavond afgelast worden. Bij uitzonderlijk slecht weer of andere noodsituaties kan de organisatie een beslissing nemen over

A: het afgelasten van de wandelavond of B: route wijzigen of verkorten.

In alle gevallen blijft de wandelaar, of in het geval het kinderen betreft de ouders/verzorgers zelf verantwoordelijk voor het meelopen.

Indien een avond afgelast wordt door de organisatie hoeft deze wandelavond niet ingehaald te worden.