Belangrijke informatie Avond4Daagse op Erica Logo_wandelen publicatie

editie 2019

Starten
Startplaats: Voetbalveld S.C. Erica.
Starttijd: Ook dit jaar hanteren we een flexibele starttijd. Alle 10 km wandelaars dienen tussen 18:00 en 18:30 te starten. Voor de 5 km wandelaars zal deze tijd van 18:00 en 19:00 zijn. Er zit geen extra marge op deze tijd. Zowel voor- als na deze starttijd kan de organisatie de veiligheid niet waarborgen.
LET OP: net als vorig jaar dient u zowel voor de start als op de finish te stempelen.
Organisatie: bij de kantine van S.C. Erica, te bereiken op tel. nummer: 06 21 42 78 83          

Adres: Kalffstraat 84 in Erica (onder de overkapping van de kantine van S.C. Erica)

Toiletten: bij de kantine van S.C. Erica

Startkaarten
Alle deelnemers van de vierdaagse dienen hun startkaart uiterlijk dinsdag bij het secretariaat op te halen. Het ophalen kan op twee momenten: op maandag 13 mei van 14:30 tot 16:30 en op dinsdag 14 mei vanaf 17:00.
Het ophalen gaat op nummer. Zorg dat u op de hoogte bent van uw startnummer(s)!
Uw toegewezen startnummer(s) is te vinden op uw factuur.
Heeft u de betaling nog niet voldaan? Dan mag u het startgeld gepast meenemen.

De deelnemers van de ééndaagse kunnen ook op de bovengenoemde tijden bij het secretariaat terecht én op de dag van deelname vanaf 17:00.

Pauze plek
Ook dit jaar hebben de scholen/verenigingen aangeboden dit te willen faciliteren en zo zal er elke dag een pauzeplek zijn. Wij raden iedereen aan om eventueel zelf ook wat drinken (en desgewenst een versnapering) mee te nemen voor onderweg.
Zou u er wel voor willen zorgen dat er geen afval achterblijft?

De route
De route is op twee manieren aangegeven: ten eerste is de route bepijld en ten tweede kunt u vanaf zondag zelf de routebeschrijvingen printen of inzien (bijvoorbeeld onderweg op uw smartphone) via de website. We lopen met onze eigen bepijling, een afbeelding met een duidelijk voorbeeld kan u vinden op www.wandelenoperica.nl onder het kopje “routes”.

Calamiteiten
Op de routebeschrijving kunt u het nummer van de organisatie vinden. Indien er EHBO vereist is schakelt de organisatie deze mensen gelijk voor u in, ze zijn al op de locatie aanwezig.

Organisatoren
De organisatoren zullen duidelijk herkenbaar zijn aan een groen/gele polo of knalroze shirt en/of een fluoriserend veiligheidshesje. Op onze rug staat tevens “organisatie”
Heeft u vragen? We horen ze graag.

Stempelen
Op de start en finish bent u zelf verantwoordelijk voor het halen van de desbetreffende “dagstempels”. De startstempel is uw startbewijs van die dag en de finishstempel geeft weer recht op de startstempel van de volgende dag. Er wordt pas vanaf 18:00 gestempeld.
De startkaart blijft in uw eigen beheer en dient u de volgende avond weer zelf mee te brengen. Aan het einde van de een- of vierdaagse heeft u een volle stempelkaart die u het recht geeft op een medaille.

Eikenprocessierups
De eikenprocessierups komt tijdens de zomer voor in heel Drenthe. Zo ook in Erica en omstreken. De brandharen van de rups kunnen gezondheidsklachten veroorzaken als u hiermee in aanraking komt. Wij verzoeken daarom de deelnemers om de nesten in de bomen niet te verstoren en er gewoon rustig langs te lopen. Brengt u a.u.b. ook uw kinderen op de hoogte van de aanwezigheid van de rupsen zodat ze weten wat ze moeten doen en vooral ook moeten laten. Voor meer info verwijzen wij u naar de website van de GGD Drenthe.

Overig
Let u a.u.b. op goed (ingelopen!) schoeisel, vooral voor de kinderen.

Op naar een mooie week!